Mitä on skandinaavinen design meidän korusuunnittelussa?

Skandinaavisen designin tunnuspiirteet


Selkeä. Yksinkertainen. Ajaton. Tyylikäs. Näillä adjektiiveilla voimme kuvailla hyvinkin havainnollistavasti skandinaavista designia ja sen tunnuspiirteitä. Karu ja selkeä luontomme on muovannut ajattelutapaamme ja näkemystämme siitä, minkälaiset asiat koemme kauniiksi.

 

Mikä sitten tekee skandinaavisesta designista suositun ja miksi ylipäätään päätyä ostamaan sitä? 


Skandinaavinen design mielletään usein ajattomaksi; se ei mene koskaan pois muodista ja yleensä aina skandinaavinen design-tuote säilyy tyylikkäänä valintana vuodesta toiseen. Sen tunnusomaiset piirteet miellyttävät ja keräävät ihastusta meissä Pohjoismaalaisissa kerta toisensa jälkeen. Ajattomuuden lisäksi luonnollisuus, vaaleat sävyt ja selkeät linjat tuovat esille lisää skandinaavisen tyylin pääpiirteitä. Nämä tekijät vaikuttavat siihen, että emme juurikaan koe skandinaavisen designin koskaan menettävän hohtoaan: se ei ole radikaalia, räiskyvää tai erityisen värikästä, eikä se perustu hetkellisiin, ohimeneviin trendeihin – se on neutraalia, luonnollista ja selkeää. Skandinaavisen designin piirteet säilyvät yleensä vuodesta toiseen samanlaisina, joten voimme siis rauhallisin mielin ostaa skandinaavisia designkoruja luottaen siihen, että koru säilyy tyylikkäänä valintana aina. 
 
Skandinaavinen design mielletään usein ajattomaksi; se ei mene koskaan pois muodista ja yleensä aina skandinaavinen design-tuote säilyy tyylikkäänä valintana vuodesta toiseen.

 

Helmikaulakoru


Skandinaaviset design -helmikorut


Skandinaavinen design yhdistetään helposti ensimmäisenä sisustukseen, mutta myös korut voivat olla skandinaavista designia. Gaura Pearls -helmikorumme ovat Suomessa ja Euroopassa suunniteltuja. Lisäksi niissä yhdistyvät kaikki aiemmin mainitut skandinaavisen designin tunnuspiirteet: Aidoissa helmissä korostuvat luonnolliset ja vaaleat sävyt, sillä aito helmi itsessään on hohtavan vaalea ja tietenkin luonnon oma tuote, jota ei ole keinotekoisesti valmistettu. Korumme ovat myös helposti yhdisteltävissä; erilaisia koruja voi yhdistellä rohkeastikin keskenään ja myös yhdistely erilaisten vaatteiden kanssa on tehty helpoksi. Korut sopivat nimittäin sekä arkeen että juhlaan.
 
Omasta skandinaavisesta Gaura Pearls-helmikorustasi voit olla ylpeä – se edustaa ennen kaikkea ajattomuutta, luonnollisuutta ja laadukkuutta. Nauti siis korustasi ja käytä sitä aina, kun haluat. Sen avulla voit uudistaa arkipukeutumistasi tai löytää uuden somisteen ikimuistoista tilaisuutta varten.
 
Korut kertovat paljon käyttäjästään; niillä on merkitystä korun kantajan itsevarmuuteen ja ylipäätään siihen, kuinka kannamme itseämme. Kaunis koru nostattaa aina hymyn huulille.

VIIMEKSI KATSOTUT