Anne Hirsmäki, a super influencer in the fashion world

Muotimaailma on kokenut positiivisen murroksen ja aikuiset naiset ovat nyt todella kysyttyjä muotimaailmassa. Samaistuttaville naismalleille on ollut kova tarve, koska mallivalinnat rakentavat ja muokkaavat kauneusihanteita. Naiset haluavat voida hyvin ja näyttää hyvältä sekä panostaa pukeutumiseen läpi elämän. Näin mallien laajempi ikähaarukka puhuttelee siis myös laajempaa asiakaskuntaa. Tähän liittyen saimme upean mahdollisuuden haastatella Annea, todellista catwalkien supernaista.


Anne Hirsmäki on upea esimerkki näyttävästä ja karismaattisesta naisesta, jonka hehku välittyy hänen ympärilleen. Annella on hyvin naisellinen ja hienostunut tyyli, joka huokuu eleganssia. Anne on myös vannoutunut helmien ystävä. Saimme kurkistaa Annen tarinaan hieman tarkemmin ja kiitollisina jaamme sen teidän kanssanne.


Lue Anne Hirsmäen haastattelu ja inspiroidu

On ollut upeaa nähdä, että muodin maailmassa käytetään yhä enemmän kaiken ikäisiä malleja. Mistä oma kipinäsi on lähtenyt muotimaailmaan?

- Lapsuudesta asti olen ilmentänyt itseäni vaatteilla ja rakastanut kaikkea kaunista. Äitini omasi tyylitajua, hän ompeli tyttärelleen vaatteita, joita suunniteltiin yhdessä ja joihin itse vielä suunnittelin jonkin oman uniikin jutun, oli se sitten mekoissa erilainen kaulus tai hihan muoto. Tästä seurasi, että vanhempani ilmoittivat minut parikymppisenä mallikouluun, sen käytyäni toimin jonkin aikaa mallina muotinäytöksissä. Elämä vei kuitenkin toiseen suuntaan velvoitteineen, eikä muodista tullut päivätyötäni.


- Kipinä tyyliin, muotiin ja kauneuteen kuitenkin säilyi. Kun vielä mainoksissa alkoi näkymään enenevässä määrin iäkkäitä kasvoja, ja kun minulle ehdotettiin aikuismallikoulutusta, kiinnostus muoti-, tyyli- ja kauneudenmaailmaan sai uutta kipinää ja mallina oleminen on edelleen rakas harrastukseni. Ja tosiasiahan on, että ikäisilläni on käytettävissä suuri potentiaali kuluttajina.

 

Miten kuvailisivat omaa tyyliäsi ja mitkä ovat luottoasusteesi?

- Oma tyylini on pelkistetyn klassisen tyylikäs ja rento, mutta hyvin naisellinen. Tyköistuvat kotelo- ja kietaisumekot, pikkumusta, valkoinen kaulus- tai t-paita, suorat housut, farkut, bleiseri ja näin keväisin monikäyttöinen trenssi, ovat lempivaatteitani. Pidän myös koroista - toki asusta riippuen.


Helmikorvakorut

- Tärkeää on myös vaatteitteni monikäyttöisyys, muunneltavuus ja yhdistettävyys. Pidän tärkeänä, että vaatteiden ympärille on helppoa rakentaa erilaisia asukokonaisuuksia.


- Pidän myös väreistä, mutta suoranaista lempiväriä ei minulla ole. Kauniit violetin eri sävyt, magenta, koralli, syvän sininen muutama mainitakseni. Samoin upeat pastellit, eritoten utuinen roosa. Lisäksi etenkin näin keväällä neutraalit maanläheiset värit; beige ja nude, koen omikseni.


- Pidän myös asukokonaisuuden yksivärisyydestä, joihin asusteilla kuten, vöillä, laukuilla ja koruilla saa lisättyä ilmettä ja mielenkiintoisuutta. Etenkin koruilla saa asuun kuin asuun luotua uutta ilmettä ja mielenkiintoisuutta. Koruista pidän eniten hopea, valkokulta- ja helmikoruista. Helmikorut tuovat arvokkuutta asuun, niitä käytänkin eniten juhlissa. Toki esim. yksinkertainen helminauha sopii mainiosti myös klassiseen ja arkisempaankin asuun tuomaan näyttävyyttä. 


- Käytän myös paljon vöitä. Vyöllä saa muutettua helposti asun ilmettä. Lisäähän vyö myös asun ryhdikkyyttä ja onhan lopputulos vielä erittäin naisellinen.


Sinulla on upea ja näyttävä tyyli ja kannat itseäsi upean arvokkaasti. Miten rohkaisisit muita naisia pukeutumaan sekä käyttämään koruja ja asusteita?

- Pukeutumisessa kaikki lähtee mielestäni oman vartalotyypin tuntemuksesta. Jokaisella meistä on vartalossa myös jokin kaunis kohta, jota kannattaa tuoda esille - oli se sitten esim. kapea vyötärö tai kauniit sääret.

- Kannustaisin käyttämään myös enemmän värejä ja olemaan rohkeampia ylipäätään pukeutumisessa. Väreillä tarkoitan vaikkakin vaan värikästä asustetta. Kengät, huivi, laukku tai vyö sopivat piristävänä lisänä muuten väriltään neutraaliin asuun. 

- Suosittelen myös menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Jos se tuntuu liian haastavalta, voi käyttää ammattistailaajan apua. Voi yllättyä positiivisesti ja löytää uusia vinkkejä omalle vartalotyypille sopivaan pukeutumiseen.

- Koruja rohkaisen käyttämään muutoinkin kuin erikoistilaisuuksissa ja juhlissa.  Arkipukeutumisessa ollaan edelleen melko pidättyväisiä - sanoisinpa jopa vaatimattomia. Esim. pelkistetyllä helminauhalla saa arkiseenkin asuun lisää ilmettä ja mielenkiintoisuutta.

 

Mikä on tämän kauden tyylisuunta muodissa ja mistä haet omia uusia tuulia pukeutumiseen? Ketkä henkilöt ovat inspiraation lähteinäsi?

- Tämän kauden tyylissä olen ilokseni huomioinut naisellisuuden ja klassisuuden korostumisen. Esim. naiselliset mekot ja midimittaiset kapeat hameet. Puseroissa röyhelöt kauluksissa, puhvihihat, yhdistettynä klassiseen alaosaan luovat supertrendikkään kokonaisuuden.

- Samoin etenkin ruutukuosiset, väljät bleiserit ovat erittäin trendikkäitä, upeista neuleista puhumattakaan, minimalistiset, ribatut, neulotut vartalonmyötäiset mekot. Käytännölliset neuletakit, joita löytyy jokaiselle sopiva vajaamittaisista pitkiin. 

- Naisellisuus korostuu myös vöiden suosiossa, yhdistettiin se sitten esim. bleiseriin tai mekkoon tuoden asuun ryhdikkyyttä naisellisuudesta puhumattakaan. 

- Yksivärisyys on myös suosiossa, koko vaaleana, väreinä upeat pastellin sävyt, beige näin keväällä. Itse pidän yksivärisyyden harmonisesta vaikutelmasta.  Omiin lempiväriyhdistelmiin kuuluva sininen beigen parina on kauden mitä trendikkäin vaihtoehto. 

- Mielestäni hyvä tyyli lähtee itsensä tuntemisesta, seuraan toki tyylijulkaisuja, mutta en varsinaisesti kulje muodin perässä. Tiedän oman tyylini, mikä sopii minun vartalolleni mitä haluan korostaa vaatteillani, ennen kaikkea millaisissa vaatteissa tunnen viihtyväni.

- Inspiraation lähteinä pidän ikäisiäni naisia, jotka tuntevat itsensä, kantavat itsensä kauniisti, nauttivat naiseudestaan ja tuovat sen tyylikkäällä tavalla pukeutumisessaan esille.

"Lapsuudesta asti olen ilmentänyt itseäni vaatteilla ja rakastanut kaikkea kaunista." 

Mitä vaatteet ja korut viestivät sinun omasta tyylistäsi?

- Sekä vaatteillani että koruilla haluan viestiä naisellisuutta ja että ikääntyneen naisen pukeutuminen ei ole tiettyihin normeihin rajattua. Tunnen itseni nuorekkaaksi ja pukeudun sen mukaisesti - toki oman ikäni huomioiden tyylikkäällä tavalla. 


Säteilet myös sisäistä upeaa energiaa, mikä on kauneutesi salaisuus?


Helmikorvakorut- Ydinasiat: runsas veden juonti, vähintään 7 tunnin yöunet ja päivittäinen liikunta.

- Aamuisin herättyäni juon pari lasillista vettä ja päivän aikana n 2 l. Riittävä vedenjuonti parantaa aineenvaihduntaa ja lisää virkeyttä. Lenkkeilen päivittäin ja kehonhuoltoa lihaskuntoharjoituksineen teen n. 3-4 krt viikossa.

- Johtuneeko geenistä, mutta ihoni on aina ollut hyväkuntoinen. Ihon kunnon ylläpitämiseksi käytän kollageenia sisäisesti ihon kiinteyttämiseksi ja kimmoisuuden lisäämiseksi.

- Käyn myös säännöllisesti kosmetologilla.

- Käytän päivittäin ikääntyvälle iholle tarkoitettujen ihonhoitotuotteiden ohella ihoa ravitsevaa seerumia, joka sisältää ihoa sisältäpäin kosteuttavaa hyaluronia ja B5-vitamiinia. Ne auttavat lisäämään ihon pinnan kosteutta sekä C-vitamiinia vahvistamaan ikääntyvää ihoa. Lisäksi käytän ympäri vuoden aurinkosuojaa sisältävää päivävoidetta.


Kevät on ihanaa uudistumisen ja valon aikaa. Mitkä ovat sinun vinkkisi kevätkaapin ja tyylin päivitykseen?

- Käydä oma vaatekaappi läpi ja huomioida olemassa olevien vaatteiden hyödyntäminen. Esim. hankkimalla vain uuden huivin saa kevättakille aivan uutta ilmettä.

- Suosittelisin hankkimaan myös muutaman, ajattoman ja laadukkaan vaatteen, oli se sitten takki, mekko tai jakku, joista iloa vuosikausiksi eteenpäin. Se helpottaa huomattavasti oman vaatekaapin hallintaa, minimoi tarvetta uusien vaatteiden hankinnalle ja mikä parasta tulee varmasti ajan mittaan edullisemmaksi.

Näytät upeaa mallia muille naisille. Mitkä ovat vinkkisi ja elämänohjeesi miten hoitaa itseään ja säilyttää upea tyyli, asenne ja hehku läpi elämän?

- Etenkin ikääntyessä oman mielen ja fyysisen kunnon tärkeyttä ja ylläpitoa ei voi mielestäni liikaa tuoda esille. Kannattaakin tehdä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä ja tuottavat mielihyvää, oli se sitten metsässä lenkkeily, kuten itselläni, ystävien ja läheisten kanssa oleskelu tai vaikkapa puutarhanhoito näin keväisin.

- Huolehditaan ja rakastetaan itseämme. Hyvä olo, kun voimme hyvin, näkyy se myös ulospäin. Huolehditaan omasta kunnosta, jokaiselle löytyy itselle sopiva liikuntamuoto, olipa se sitten vaikka ulkoilu, yoga, tanssi tms.  Nautitaan upeasta iästämme, ollaan ylpeitä naiseudestamme ja ennen kaikkea meidän jokaisen uniikista kauneudesta.


Meillä ajatuksena on tarjota käyttäjille läpi elämän kulkevia koruja. Mitkä ovat sinulle rakkaita koruja ja mitä muistoja niihin liittyy?

- Rakkain koruni on helminauha, jonka olen perinyt äidiltäni. Sen tunnearvoa ei voine mitata, sitä olen käyttänyt vain erikoistilanteissa. Toivon, että jonain päivänä lapsenlapseni käyttää sitä rakkaudella.


Onko sinulla mahdollisesti helmiin liittyvä tarina mistä ihastus koruihin on lähtenyt?

- Ei varsinaista tarinaa, mutta muistan hyvin, kuinka lapsena ihailin äidin korurasian kauniita helminauhoja. Korut liitetään ajattomuuteen, kauneuteen ja naisellisuuteen, tämä kaikki miellyttää esteettistä silmääni.


"Mielestäni hyvä tyyli lähtee itsensä tuntemisesta, seuraan toki tyylijulkaisuja, mutta en varsinaisesti kulje muodin perässä."

 

Edessä on selkeästi uuden kestävän aikakauden aika, jossa kierrätys ja second hand -helmet ovat nousseet tärkeään rooliin. Ajatteletko omassa pukeutumisessa miten ekologisuutta? Hyödynnätkö itse second hand -liikkeitä ja kierrätätkö itse vaatteita, asusteita ja koruja?


Helmisormus

- Ekologisuus ilmenee itselläni eniten siinä, etten osta uusia vaatteita niin usein kuin aiemmin, nykyisin ajattelen vaatteiden monikäyttöisyyttä ja ennen kaikkea yhdistettävyyttä. Lisäksi suosin, jos vaan mahdollista luonnonmateriaaleja, villaa, pellavaa ja puuvillaa.

- Harkitsen myös valintojani, onko harkitsemani vaate sellainen, jota oikeasti tulen käyttämään ja onko se laadultaan sellainen, että se kunnoltaan mahdollistaa myöhemmin kierrätettävyyden ja uudelleen myyntiin laittamisen.

- Second hand -liikkeiden suosion kasvun olen huomannut ja niiden valikoimia seuraan kiinnostuneena. Uskon, että tulevaisuudessa tulee niiden käyttö kasvamaan. Mitään en ole niiden kautta vielä hankkinut, mutta varmasti tulevaisuudessa niin tulen tekemään.


 

Haluamme myös omalla toiminnallamme tukea ja kannustaa kestävämpään kuluttamiseen kertakäyttökulttuuria vastaan. Tärkeämpää on panostaa aitoon ja laadukkaaseen koruun, joka kestää vuosia. Haluatko antaa vinkkejä ekotekoihin? Oletko löytänyt jonkun ihanan vintage vaatteen tai asusteen joka on erityisesti jäänyt mieleen?

- Vaatteiden osalta tärkeää tuntea itsensä ja oma tyylinsä, jolloin ei tule tehtyä turhia ostoksia esim. edullisen hinnan sokaisemana.

- Osta vähemmän ja osta laatua, mieti voisitko / voitko käyttää tuotetta vielä 10 tai 20 vuoden päästä.  Tuleeko tuotteella olemaan jälleenmyyntiarvoa.

- Parhaat valinnat palvelevat sinua pitkään ja halvin ei suurella todennäköisyydellä ole pitkällä tähtäimellä edullisin valinta.

- Vintage vaatteista/ asusteista minulla ei ole vielä kokemusta, mutta varmasti tulevaisuudessa tulen kohdistamaan niihin enenevässä määrin huomiotani.


Haluatko nostaa jotakin aiheeseen liittyvää esille, korostaa joitakin sinua tärkeitä aiheita?

- Kuluttamisessa ja ylipäätänsä itsensä kehittämisessä oleellisena osana toivoisin kaikkien miettivän, millaisen maailman haluamme jättää perinnöksi tuleville sukupolville ja miettiä, miten itse kukin voi valinnoillaan ja tekemisillään vaikuttaa tulevaan. Uskon, että tämä myös antaa itselle rikkautta ja laaja-alaisuutta omaan elämään.


Lämmin kiitos vielä Annelle haastattelusta ja lämpöä ja iloa kaikille kevääseen ? Voit seurata Annen muodikasta elämää Instagramissa, missä hänet löytää nimimerkillä @instyle.by.anne
Annen kuvissa esiintyvät tuotteet: helminauha Heilou, kaulakoru Siriadora, nappikorvakorut Ellen, rannekoru Throne ja sormus Nanda.

VIIMEKSI KATSOTUT